На 18 юли следобяд започна 14-та поред среща във формат Рамщайн на

...
На 18 юли следобяд започна 14-та поред среща във формат Рамщайн на
Коментари Харесай

Лойд Остин: Инициативата на бойното поле е поета от украинците

На 18 юли следобед стартира 14-та подред среща във формат  " Рамщайн "  на контактната група за оказване на отбранителна помощ на Украйна, която този път се организира онлайн. В речта си на нея министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че украинските бранители са поели самодейността на бойното поле и че контраофанзивата им сега е достигнала основен миг.

По думите на Остин Украйна въодушевява света със смелостта, с която се изправя против съветската експанзия, която е " непредизвикана и несправедлива ".

" След повече от година война светът вижда: Русия не е постигнала задачите на военната си експанзия, украинските войски не престават да се бият безстрашно, с цел да защитят своите сънародници и страна. Украинската контраофанзива бележи основен миг в тази трагична война ", добави Остин като речта му бе оповестена от Министерството на защитата на Съединени американски щати в Twitter.

Лойд акцентира, че съдружниците ще продължат да дават на Украйна сериозно нужната й помощ, с цел да противостои на съветската експанзия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР